Изглед към планина в Еленски балкан

Есен в къща за гости Елена

Есента е сезонът за разходки. Есента е красива в Еленския балкан. Безбройните дървета сменят цвета на короните си и Вие можете да видите красотата на околността около град Елена. Почти във всяко село има къща за гости.

Местността е изключително популярна дестинация. Това се обяснява с няколко обстоятелства:

  • град Елена се намира почти в центъра на България. Разстоянието от София, Варна и Бургас до Еленския балкан е почти еднакво
  • Елена и околността са природно чист район – няма никаква индустриализация, работещи заводи и замърсители на въздуха. Като изключим няколко стари социалистически возила.
  • Еленския балкан е богат на различни билки и гъби. За няколко часа можете да се сдобиете с качествени разстения, които да изсушите и да имате запас от чай за зимата.
  • Почивката в Еленския балкан можете да съчетаете с многобройни разходки. Популярната екопътека Частна къща Вила Релакс – връх Острец ще ви отнеме около час и половина в една посока. Ако сте по-опитни, можете да изкачите и връх Чумерна!
  • Ако обичате риболова, множеството рекички са възможност да научите децата да ловят риба. Ако сте по-опитни, язовир Йовковци е само на 16 километра от къща за гости Релакс
речна риба
Речна риба от Еленския балкан

Всичко изброено по-горе се допълва и с историческите обекти, които можете да посетите. Да не забравяме, че в град Елена са живели много личности от Възрождението. Има няколко туристически обекта, които са включени в “100те туристически обекта на България”.

Все по-популярен става и празника на еленския бут, който предлага рядката възможност на гостите  да опитат изключително вкусния еленски бут. Препоръчваме да го опитате при някой частник, който е приготвил месото домашно.

В самия град Елена има няколко хотела, но ако предпочитате самостоятелното приготвяне на храна, свободата да излезете в двора, да запалите барбекюто, да се уедините, да се разходите сред природата, само на броени километри извън града ще намерите много малки и по-големи къщи, пригодени за гости. Потърсете в Гугъл и ще се уверите.

Частна къща Вила Релакс е винаги готова да посрещне своите гости, които желаят да почиват в Елена и Еленския балкан. Заповядайте! Можете да се свържете с нас чрез телефон 0887541774 или през контактната форма на къщата.

Адрес:
Частна къща Вила Релакс
село Лазарци
5097 Елена

Начало


публикувано на 2016-10-28

Есенна почивка в Елена
5 (100%) 5 vote[s]
Есенна почивка в Елена
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail