Глог - билката на бог
Глог – билката на бог

Билки в Еленския балкан.
Освен със своята чистота и исторически забележителности, Еленския балкан предлага много и разнообразни билки. Можете да съчетаете Вашата почивка в частна къща Вила Релакс със събирането на такива полезни растения.

От началото на месец септември, спокойно можете да наберете количества от черен бъз. Той е и основната съставка при приготвяне на сиропа от черен бъз. Лесен за приготвяне и естествен имуностимулатор. Не използвайте зелените плодове, както и дръжките му. В линкът за приготвяне на сиропа сме описали много подробно как да го приготвяте. Една лъжица на ден сутерин на гладно е достатъчна , за да поддържа имунитета Ви.

 

Глогът е друга билка, която се намира. Не толкова разпространена, както черния бъз, но има достатъчно в района. За глогът може да се напише много. Наричат го билката на бог и може да се използва при огромен брой проблмеи и заболявание. Ще изредим само някои, а ако сте заинтересовани, Интернет доставя достатъчно количество рецепти и информация за него.
Глогът (Crataegus) се изпозлва при аритмия, високо кръвно, атеросклероза, исхемична болест на сърцето, стенокардия, холестерол, главоболие, базедова болест, простата, световъртеж, отслабване. Можете да си купите и природен продукт от аптеките, в чийто съставки преобладава глог.

 

 

Шипка - царицата на билките
Шипка – царицата на билките

Шипка – изключително популярна билка и се среща в изобилие около частна къща Вила Релакс. За около половин час можете да си наберете достатъчно количество от тази билка, което ще Ви е достатъчно за чай през зимния период. Наричат шипката царица на билките. Чаят от шипка е полезен, тъй като самата билка съдържа много витамини, особено витамин Ц и полезни киселини. Шипката можете да използвате при простудни заболявание, диабет, умора, бронхит, анемия, Изключително полезна за укрепване на имунитета, функциониране на главния мозък и щитовидната жлеза. Благоприятна е за работата на черния дроб, като намалява нивото на кръвната захар, което я прави подходяща за болни от диабет.

 

В Еленския балкан можете да намерите още полезни билки, така че използвайте Вашия престой в къща за гости Вила Релакс пълноценно. Докато обикаляте околността, наберете си естествените имуностимуланти. Това ще Ви зареди за студените зимни месеци.

 

Публикувана на 30.09.2016
категория Полезно
автор Къща за гости Релакс

 

 

Билки в Еленския балкан
5 (100%) 9 vote[s]
Билки в Еленския балкан
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged on: